Skip to main content

Frigoscandia

DS800 isoleret hurtigport

– en skræddersyet løsning til Frigoscandia.

Ronny Landgren, drifts- og vedligeholdelseschef ved Frigoscandia, kom med specifikke krav til en rulleport. Baseret på disse krav har Door System udviklet og monteret DS800, som danner standard for fremtiden:

Nye rulleporte sparer tid og penge

Frigoscandia har gennem længere tid haft et tæt samarbejde med Door System om at tilpasse, teste og udvikle den helt rigtige port til de mange fryserum, som dagligt betjenes af Frigoscandia.

På nuværende tidspunkt bruger Frigoscandia flere uisolerede porte, som ikke yder optimalt i forhold til energiforbrug, sikkerhed og veterinære krav. Som et pilotprojekt har Door System installeret skræddersyede DS800-rulleporte, og allerede nu er der positive resultater.

Ronny Landgren udtaler: "Der er ingen rim og is på de nye porte, og i selve fryserummet er der heller ikke meget is. Nu slipper vi for at skrabe isen af, og dermed sparer vi både tid og penge. Desuden sparer vi på energien. Hvis du forestiller dig forskellen på at have et gardin og en isoleret dør foran et fryserum, ja så indser man hurtigt hvor mange penge, der kan spares. Kulde er jo dyrt at fremstille.”

Et af de vigtigste krav til en rulleport er driftsikkerheden, og at porten hurtigt er operativ efter et driftstop. Det er Ronny Landgrens erfaring, at 95 % af alle drifstop skyldes påkørsel af eks. en gaffeltruck, og at DS800 er konstrueret således at de selv kan udbedre skaden fra en påkørsel:

"Vi har ind i mellem haft lidt problemer med, at porten ikke løber helt korrekt, og det har været en effekt af påkørsler, som man jo ikke kan laste porten for. Vi er meget tilfredse med porten, og man skal tænke på, at den fungerer i et vældig aggressivt miljø, hvor temperaturforskellen mellem inder- og ydersiden er på 45 grader. Der stilles altså virkelig strenge krav til porten,” udtaler Ronny Landgren og fortsætter,

"Typisk har portene et par hundrede operationer på et døgn, og på en tilfredshedsskala fra 1 til 10 giver jeg 8,” udtaler Ronnie Landgren. 

Vi vil meget gerne hjælpe dig – send os en besked

* Skal udfyldes