Nyt domicil og 20 års jubilæum – Åbent Hus 4. oktober
Door System new premises

Door System er flyttet til Agerskovvej 16 i Hørning og har fået 6.000 kvm. under ét tag. Samtidig er det i år 20 år siden, at Preben Søndergaard startede virksomheden for at skabe dørløsninger af højeste kvalitet, produceret i Danmark.

Det fejrer vi med stort: 
Åbent Hus torsdag d. 4. oktober kl. 13-16.


Programmet vil bl.a. byde på:


- Velkomst kl. 13 v/Preben Søndergaard
- Rundvisning på fabrikken hver halve time
- Vores racerkører Nicklas Nielsen viser
  sin Ferrari frem
- Tapas, vin, øl og vand

Der er åbent fra kl. 12.30.


Kom og oplev en moderne dørfabrik i praksis. Vi glæder os til at se dig.


Af praktiske hensyn vil vi venligst bede dig om at tilmelde dig arrangementet hos Eva Søndergaard på e-mail [email protected]. På forhånd tak.

Ny kvalitetschef

Door System sætter nu endnu mere fokus på kvalitetsstyring. Brita Rosenbech bliver som ny kvalitetschef en del af ledergruppen og får ansvar for at opretholde og højne kvaliteten af vores produkter og services.

 

”Min opgave bliver bl.a. at opstille flere konkrete kvalitetsmål og udarbejde handlingsplaner for, at de bliver til virkelighed. Jeg skal også arbejde med indførelse af FPC-system (Factory Production Control System), hvori bl.a. sporbarhed af materialer spiller en stor rolle. Der vil også være mere fokus på systematisk kontrol og dokumentation heraf. Vi indfører også et nyt EDB-system, som yderligere skal forbedre kvalitetskontrollen i forbindelse med montage af vores døre. Ligesom vi løbende arbejder på forbedringer overalt i virksomheden, bl.a. har vi indført Kaizen-tavler i produktionen”, fortæller Brita Rosenbech.

 

Brita har været ansat i Door System som projektingeniør siden 2015, hvor hun har været ansvarlig for den tekniske dokumentation og kvalitetssikring.

 

Direktør Preben Søndergaard uddyber: ”Brita har en grundlæggende strukturel og analytisk evne, som vi ser som et meget vigtigt bidrag for virksomheden og ledergruppen i forhold til de beslutninger, der træffes. Brita vil bidrage til, at Door System hele tiden holder fokus på målet og ikke mindst, at vi kommer i mål til tiden og lever op til kundernes krav og forventninger.”

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst vores direktør Preben Søndergaard på telefon 42 14 52 00 eller på e-mail [email protected]

Foodex fødevaremesse i Birmingham
Salgschef Søren Rahbek (th) ses her på standen sammen med Steve Andrews og Amy Downing fra vores engelske datterselskab.

Det engelske marked er Door Systems væsentligste eksportmarked, og målsætningen er, at markedet skal udgøre 20% af vores samlede omsætning. Uanset udfaldet af Brexit og hvordan samhandlen fremadrettet bliver med England, fortsætter vi ufortrødent med at investere ressourcer i markedet for at styrke vores position, både på kort og lang sigt.

 

Foodex fødevaremesse i Birmingham
Vi har netop været på den store fødevaremesse Foodex i Birmingham. Salgschef Søren Rahbek fortæller: ”Det er helt afgørende for os at være med her, møde den engelske fødevarebranche og vise de løsninger og den kvalitet, som vi kan tilbyde. Vi er overbeviste om, at englænderne også fremover – når konsekvenserne af Brexit kendes – vil efterspørge dørløsninger i høj kvalitet, og det er så op til os at være de skarpeste og bedste i feltet, så det er os, de vælger.”

 

"Messen er en ideel mulighed for os til at demonstrere vores produkter, og kunderne kan se og mærke kvaliteten på vores løsninger. Vi fik skabt rigtigt mange gode kontakter, og nu er det så op til vores engelske folk at følge dem til dørs og forhåbentligt få dem konverteret til konkrete ordrer. Vi er tilfredse med udbyttet af messen og tager hjem med optimisme og en god mavefornemmelse”, slutter Søren Rahbek.

 

Ønsker du at høre mere om Door Systems deltagelse på messen, så kontakt salgschef Søren Rahbek på telefon 42 14 52 02 eller e-mail [email protected]

FLERE STORE PROJEKTER HOS NOVO NORDISK

Door System har oparbejdet stor kompetence inden for dør- og portløsninger til den pharmaceutiske industri, hvor der stilles høje krav til materialer, hygiejne og driftssikkerhed. En af de store pharma-kunder er Novo Nordisk, hvor vi i øjeblikket leverer løsninger til 3 store projekter.

Til Novo Nordisk PS Warehouse i Hillerød leveres køl- og frostrumsdøre og EI₂60-C branddøre til køl og frost samt en specialudviklet 5 meter høj DS800 hurtigport til frostrum og ATEX porte til deres kølerumslager. I særlige eksplosionsfarlige områder (ATEX) kræves specielle eksplosionsresistente løsninger, der kan efterleve de høje kvalitetskrav grundet forhøjet risikoniveau.

 

Hos Novo Nordisk i Bagsværd omfatter leverancen en hel del renrumsdøre med automatik i rustfri kasse, DS320P hurtigporte, der er udviklet specifikt til pharma-området, samt EI₂60-C branddøre. Endelig er der til virksomhedens fabrik i Kalundborg leverancer i gang på DS800 hurtigporte og EI₂60-C branddøre.

 

Ønsker du at vide mere om vores dør- og portløsninger til den pharmaceutiske industri, så se mere her eller kontakt vores salgschef Søren Rahbek på telefon 42 14 52 02 eller på e-mail [email protected]

NYE MONTØRER
Jens Agger

Antallet af opgaver i vores service- og montageafdeling er fortsat stigende, og det har øget behovet for at få tilknyttet flere ressourcer, herunder flere montører.

Vi er rigtigt glade for, at det er lykkedes for os - på relativ kort tid - at få fat i tre særdeles kompetente montører. Et stort velkommen til Jens Agger, Ruben Axelsen og Thommas Christensen.


Afdelingen er nu oppe på i alt 8 montører plus Connie Mertens Pallesen, der for nylig er ansat som planlægger, samt vores service- og montagechef Kurt Larsson.


Se kontaktoplysninger på alle i service- og montageafdelingen her.

Ruben Axelsen
Thommas Christensen
Ny planlægger i service- og installationsafdelingen

Vi har ansat Connie Mertens Pallesen som ny planlægger i vores installations- og serviceafdeling. Connie får ansvaret for at sikre et optimalt flow mellem produktion og installation/service, så kunderne får en professionel betjening og service. Det er en helt afgørende parameter i vores kundesamarbejde, så Connie får en vigtig rolle der.

Vores installations- og serviceafdeling er faktisk fordoblet over de seneste år, så vi har virkelig brug for den ekstra ressource og er glade for at have Connie ombord. Tag godt imod Connie.

Se Connies kontaktinformationer her.

Ny Office and Sales Administrator i vores engelske selskab

Door System har ansat Amy Downing som ny Office and Sales Administrator på vores engelske kontor i Grimsby.

Amy har senest arbejdet 3 år hos anden engelsk dørproducent: “Jobbet hos Door System er et rigtigt godt næste trin for mig, hvor jeg får mulighed for at dygtiggøre mig yderligere inden for branchen. Jeg håber meget, at den viden og erfaring, jeg har oparbejdet gennem de sidste 3 år, giver mig en god ballast i det nye job", fortæller Amy Downing.

Se Amys kontaktinformationer her.

CE-MÆRKNING AF BRANDDØRE

DBI (Dansk Brandteknisk Institut) havde mandag den 27. november inviteret til temadag med fokus på branddøre testet ud fra de nye europæiske standarder samt CE-mærkning af dørene.

Branddøre er et væsentligt produktområde hos Door System, og vi deltog på temadagen med projektingeniør Brita Rosenbech og direktør Preben Søndergaard for at få den sidste nye viden inden for udvikling af branddøre. Der blev desuden givet en opdatering på processen vedr. den nye certificeringsordning, hvor man fjerner behandlingen af konstruktions- og brandforhold fra kommunerne.

Se mere om Door Systems kompetence og løsninger inden for branddøre og porte - klik her.

For yderligere information om de nye regler er du velkommen til at kontakte Brita Rosenbech på telefon 42 14 52 04 eller på e-mail [email protected]. Har du en forespørgsel på et konkret projekt, kontakt Søren Rahbek på telefon 42 14 52 02 eller på e-mail [email protected]

SYMPOSIUM OM HYGIEJNISK DESIGN I FØDEVAREINDUSTRIEN

Door System var inviteret til symposium tirsdag den 28. november om det nyeste inden for hygiejnisk design og industriel best practice i fødevareindustrien. Formålet med symposiet var at formidle den nyeste viden om opnåelse af det høje hygiejneniveau i fødevareprocesanlæg, som er afgørende for at kunne producere sikre fødevarer af høj kvalitet.

Hygiejnen sikres via fokus på alle faser fra udstyrsdesign over installation til drift. Door System's salgschef Søren Rahbek var på podiet og fortælle om den nyeste produktudvikling i hygiejnisk design inden for døre og porte. Et emne der er allerøverst på dagsordenen både i fødevareindustrien og den farmaceutiske industri, som er to af Door Systems væsentligste markedsområder. 


Symposiet var arrangeret i fællesskab mellem EHEDG Danmark, DTU Center for Hygiejnisk Design og DMN StaalNet.

Ønsker du at vide mere om vores dørløsninger til fødevarebranchen, så se mere her eller kontakt vores Area Sales Manager Food Jan Christensen på telefon 42 14 52 07 eller på e-mail [email protected].

Ny eksportchef

Mads Borne er ansat som ny eksportchef. Det er en særdeles kompetent og erfaren herre inden for døre og porte, der sætter sig i eksportstolen hos os. Mads Borne har gennem mere end 20 år været beskæftiget i branchen og har også tidligere været tilknyttet os. Han kommer senest fra en stilling som Area Sales Manager hos en konkurrerende virksomhed i branchen.

Eksportchefjobbet er hidtil blevet håndteret af salgschef Søren Rahbek, men vi har nu valgt at styrke eksportindsatsen yderligere med ansættelsen af Mads Borne.

”Vi har efterhånden opbygget en stærk position og konsolideret os på det danske marked, og vi ser, at de store vækstmuligheder for os ligger i at intensivere indsatsen på eksportmarkederne. Det vil primært være de nære markeder, som Mads skal bearbejde, men han vil også få ansvaret for de mere fjerne markeder. Ansvaret for det engelske marked, hvor vi har eget selskab, vil fortsat ligge hos mig”, fortæller salgschef Søren Rahbek.

Med ansættelsen af Mads Borne vil Søren Rahbek kunne fokusere endnu mere på dels det engelske marked, men også på salget til den farmaceutiske industri, som er et af Door Systems væsentlige markedsområde, samt de mere ledelsesmæssige opgaver i virksomheden.

For Mads Borne var valget egentlig meget enkelt, da muligheden hos Door System opstod: ”Det har altid været eksport, som har haft min største interesse, og det er også der, jeg har min kompetence og erfaring, og da muligheden for at ”komme hjem igen” til Door System bød sig, var der ikke meget betænkningstid. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle Door Systems position på eksportmarkederne, i første omgang landene lige omkring os, hvor der ligger et godt vækstpotentiale”, fortæller Mads Borne.

For yderligere oplysninger kontakt venligst salgschef Søren Rahbek på telefon 42 14 52 02 eller på e-mail [email protected]

OPRÅB! Vi mangler smede og svejsere

Væksten har bidt sig godt fast hos Door System. Ordrebogen er fyldt, og vi har akut behov for ekstra arbejdskraft for at honorere efterspørgslen og holde gang i væksten.

”Vi søger rusfri smede, CO₂-svejsere og TIG-svejsere, ja generelt faglærte med metalbaggrund. Vi kan også godt bruge flere montører. Det er faktisk hele vejen rundt. Der er jo nærmest ingen respons på jobannoncer, og henvendelse til Dansk Metal i Aarhus, Silkeborg og Horsens har heller ikke givet noget. Vi er virkelig udfordret på faglært arbejdskraft”, fortæller Johnny Brønd, produktionschef hos Door System.

”Det er helt afgørende for os, at vi er konkurrencedygtige, så vi kan bevare de danske arbejdspladser. Vi har en stærk produktion i Hasselager med dygtige folk, der leverer høj kvalitet hver dag med stor fleksibilitet – det sætter kunderne pris på, og det er derfor, de bliver ved med at købe hos os. Men det handler også om at have de rigtige maskiner og en optimal produktion, og vi investerer løbende i nye maskiner og ny teknologi for at fastholde en stærk konkurrenceevne og en høj kvalitet i dørløsningerne, senest med vores to nye bukkemaskiner ”, fortæller Johnny Brønd.

”Men allervigtigst for os nu er at få fat i flere folk, og vi håber meget med dette opråb, at det kan lykkes os at få tilknyttet flere dygtige metalfolk til vores produktion i Hasselager. Vi vil godt prale lidt af at have en fantastisk holdånd i virksomheden, så man bliver en del af et virkeligt stærkt fællesskab”, slutter Johnny Brønd.

Ønsker du at høre mere om jobmulighederne, så kontakt produktionschef Johnny Brønd på telefon 42 14 52 11 eller på e-mail [email protected]

NYE BUKKEMASKINER GIVER STØRRE PRÆCISION, FLEKSIBILITET OG KAPACITET

Door System har investeret i to nye bukkemaskiner, der sikrer bedre kvalitet i finishen og samtidig øger fleksibiliteten og kapaciteten. Xpert 40 og Xpert 250 giver et væsentligt løft i vores produktionsmuligheder og er med til at fremtidssikre virksomheden i forhold til vækst og teknologisk udvikling.

 

De nye bukkemaskiner har større præcision i bukkearbejdet. Der opnås bedre finish, og vi skal bruge mindre tid på genopretning senere i produktionen. Selve bukkene går også hurtigere.

 

De to nye bukkemaskiner supplerer hinanden optimalt. Den lille er optimeret til de små emner. Det går hurtigere, og energiforbruget er langt mindre, da det er færre kilo, maskinen skal flytte under hvert buk. Den store bukkemaskine håndterer nu udelukkende større emner. Det øger vores kapacitet i produktionen, og vil også give hurtigere gennemløbstid.

 

Overordnet handler det om, at vi styrker vores konkurrenceevne og vækstmuligheder, og ikke mindst at vi kan fastholde arbejdspladserne her i Danmark. Det kræver topmoderne udstyr. Maskinerne er forberedt til, at der kan kobles en robot på, så vi også er sikret i forhold til den teknologiske udvikling.

 

Ønsker du at høre mere om mulighederne med de nye bukkemaskiner, så kontakt produktionschef Johnny Brønd på telefon 42 14 52 11 eller på e-mail [email protected]

Adm. direktør Preben Søndergaard og produktionschef Johnny Brønd foran den nye store bukkemaskine Xpert 250 - tilfredse og stolte.
Ny dørtætningsliste skal holde rotterne ude

Rottebesøg i detailhandlen har stor konsekvens for de butikker, det går ud over. Butikkerne må holde lukket, mens rottefangsten står på, og når der skal ryddes op efter rottebesøget. En ny patenteret dørtætningsliste RaXit® sørger for, at rotterne ikke kan gnave sig vej via døråbningen. RaXit® erstatter de almindelige børstelister, som rotterne relativt nemt kan gnave sig igennem.

 

Door System A/S kan som eneste dørproducent fremover tilbyde dørløsninger med RaXit® og kan også levere den nye rotteresistente dørtætningsliste i løbende meter til eksisterende døre.

 

RaXit® dørtætningslisten
RaXit® dørtætningslisten består af en gummi- og plasticblanding Santoprene™ og 10 rustfri ståltråde med en diameter på 1 mm. De 10 rustfri ståltråde fungerer som armering og gør RaXit® listen usædvanligt stærk og holdbar. RaXit® listen kan bruges til både at lukke det vandrette og det lodrette dørgab.

 

Se mere om RaXit® dørtætningslisten - klik her.

 

For yderligere information eller konkrete forespørgsler, kontakt Søren Rahbek på telefon 42 14 52 02 eller på e-mail [email protected]

SALGSORGANISATION STYRKES I SVERIGE

Door System byder velkommen til Paul ”Palle” Petersson som ny sælger hos vores svenske selskab Door System Sweden AB. En generel øget aktivitet i Sverige kombineret med vores egne vækstplaner ligger bag ønsket om at tilføre flere salgsressourcer.

Paul ”Palle” Petersson ser i det nye job frem til at arbejde med specialiserede, skræddersyede løsninger, der udvikles i et tæt samarbejde med kunderne. Door System Sweden AB arbejder primært med virksomheder inden for fødevareindustrien, som er ét af Door Systems væsentligste markedssegmenter.

På billedet ses fra venstre Paul ”Palle” Petersson, i midten Göran Gustafsson, VD for Door System AB samt yderst til højre Preben Søndergaard, adm. direktør i Door System A/S.

Paul ”Palle” Petersson tiltræder først efter sommerferien (og er derfor endnu ikke at finde blandt kontaktpersoner. Se øvrige kontaktpersoner hos Door System Sweden AB her.

Netværksmøde hos Novo Nordisk

Door System var inviteret til netværksmøde onsdag den 7. juni for Builders Risk owners hos Novo Nordisk for at tale om passiv brandsikring ifm. døre.

 

Deltagerne fik en gennemgang af den nye, harmoniserede europæiske teststandard for branddøre EN1634 og fik mulighed for at høre om Door Systems erfaringer med brandtestning.

 

Fokus på EI260-C branddøre
Angående de nye og mere sikre EI260-C branddøre blev netværksdeltagerne gjort opmærksomme på, at løsningen, som de vælger, skal være godkendt til det aktuelle formål.  Eksempelvis skal døren være godkendt til den vægtype, den bliver monteret i. Vi kom på mødet også rundt om mulighederne for opbygning af døre, omforandring og korrekt montage og ikke mindst vigtigheden af service.

 

De nye krav er noget anderledes end de gamle BS-krav, og deltagerne blev opfordret til at kontakte Door System for råd og vejledning.

 

Projektingeniør Brita Rosenbech og salgschef Søren Rahbek repræsenterede Door System på netværksmødet, og på billedet er det Brita, der fortæller om de nye regler.

 

Se mere om Door Systems kompetence og løsninger inden for branddøre og porte - klik her.

For yderligere information eller forespørgsel på konkret projekt, kontakt Søren Rahbek på telefon 42 14 52 02 eller på e-mail [email protected]

DØRE OG PORTE TIL DET NYE KÆMPELAGER I ISHØJ

Dagrofa-selskabet FoodService Danmark er i fuld gang med at opføre nyt kæmpelager og hovedkontor i det nye erhvervsområde Winthersminde i Ishøj. Door System leverer døre og porte til lagerterminalen på mere end 25.000 kvm. med frost-, køle- og tørvarelager.

 

Leverancen omfatter bl.a.:

- Rulleporte/hurtigporte, både alm. og til køl/frost
  DS290, DS305 og DS850 (udbygning af DS800,
  leveres i størrelse 4 x 5,5 m)

- Branddøre, brandskydeporte, brandvinduer

- Hængslede døre

- Frostrumsdøre/-porte

 

Door System er i gang med at producere døre, porte og vinduer og forventer at påbegynde installation og montage i Winthersminde inden for ca. 2 uger.

 

Det er Ajcon, som er totalentreprenør på det samlede byggeri, der omfatter lagerterminal, shipping-område, administrationskontorer, kantine, omklædningsfaciliteter samt færdsels- og parkeringsarealer i ét projekt på i alt 75.000 kvm. Byggeriet forventes at stå klar til indflytning til efteråret.

 

Ønsker du at vide mere om vores dørløsninger til fødevarebranchen, så se mere her eller kontakt vores Area Sales Manager Food Jan Christensen på telefon 42 14 52 07 eller på e-mail [email protected].

VI STYRKER VORES ENGELSKE SELSKAB

Door System har fortsat stor tro på det engelske marked og styrker nu organisatonen i vores engelske selskab med ansættelse af Lauren Croft som Office and Sales Administrator.

 

Lauren skal sammen med Area Sales Manager Steve Andrews være med til at intensivere indsatsen på det engelske marked og udfolde det potentiale, der er for vores produkter og løsninger i England.

 

Se Lauren's kontaktinformationer her

FART PÅ NICKLAS

Det går forrygende stærkt for 20-årige Nicklas Nielsen, der blev "Årets talent" ved Dansk Motorsport Award og netop har tegnet kontrakt med tidligere formel 1 kører Ralf Schumacher og hans US Racing team.

 

Nicklas arbejder som chauffør hos Door System, og vi sponsorerer ham. Vi tror på, at Nicklas kan gå hele vejen med sit enorme talent.

 

Har du lyst til at høre mere om Nicklas og sponsormuligheder, så kontakt sponsorteamet "Racing for Nicklas N", se mere her: www.racingfornicklasn.com

Ny formand for danish Food Tech Group

Søren Rahbek, salgschef hos Door System er ny formand for Danish Food Tech Group, som er en del af Eksportforeningen og har 48 medlemsvirksomheder.

Foreningens kernekompetencer er netværk, fremstød og kurser inden for eksport, og Søren vil arbejde for at styrke erfaringsdelingen blandt medlemsvirksomhederne.

Se mere her

Undgå uventede ekstraomkostninger

Desværre ses det ofte, at branddørsløsningen er udformet forkert i projektmaterialet. Det er enten overgangen fra panel til brandvæg, der halter, eller forkert valg af paneltype i en brandsektionsvæg.

Den mest anvendte paneltype til køl og frostrum er PUR paneler. Disse paneltyper har en høj isoleringsevne, men er samtidig meget letantændelige i tilfælde af brand. Hvis ikke branddøren bliver fastgjort i en EI60 godkendt brandvæg, har døren ingen funktion i tilfælde af brand. Væggen vil nemlig forsvinde, og døren vil bogstavelig talt vælte – og så er der ikke meget brandsikring i det.

Ny tilpasset karmtype
Selvom branddøren monteres i brandgodkendt panelvæg, er løsningen ikke nødvendigvis godkendt, for det kræver nemlig, at døren er testet til at sidde i en panelvæg. Den løsning har Door System fået testet og godkendt, men det krævede en tilpasset karmtype at få døren til at spille sammen med panelvæggen, da en panelvæg bevæger sig meget under brand.

Godkendelser hos brandmyndighederne
Door System er langt fremme, når det gælder EI₂60-C branddøre, og kan rådgive i forhold til den samlede dørløsning. Og sker det tidligt i processen, kan det sikres, at projektmaterialet udarbejdes korrekt, så der ikke kommer uventede omkostninger, når projektet skal realiseres. Door System kan også hjælpe med de nødvendige godkendelser hos brandmyndighederne.

Door System A/S leverer både 1- og 2-fløjede EI₂60-C branddøre til kølerum efter den nye europæiske standard. Virksomheden har også udviklet en særlig omsluttende dørkarm til branddøre, der kan monteres i brandgodkendte panelvægge.

 

Se mere om Door Systems dokumentation på branddøre:
www.doorsystem.dk/dokumentation/brandcertifikater.

For yderligere information eller konkret tilbud, kontakt vores salgschef Søren Rahbek på telefon 42 14 52 02 eller på e-mail [email protected]

DØRE OG PORTE TIL ARLAS NYE INNOVATIONSCENTER

Arla har 1. februar åbnet sit nye moderne innovationscenter i Agro Food Park ved Aarhus. Centeret bliver mejerigigantens centrum for produktudvikling til hele verden.

Door System A/S har leveret døre og porte, og leverancen omfatter bl.a.:


- Branddøre og brandskydeporte,
   heriblandt EI₂60-C branddøre

- Skydedøre

- Hurtigporte

- Ledhejseporte til indlevering

- 2-fløjet BS60 dør indbygget i et glasparti


Da Door System A/S startede i 1998 var det med udgangspunkt i hængslede døre og skydedøre til fødevareindustrien, hvor hygiejne og isolering er to af de væsentligste parametre. Siden er sortimentet udvidet væsentligt, men fokus er stadig på stærke og topisolerede dørløsninger, der holder udgifter til energi, drift og vedligeholdelse på et minimum.


Dørløsningerne til Arla er udført med mønstervalset overflade, i rustfrit stål, syrefast AISI 316.


Ønsker du at vide mere om vores dørløsninger til fødevarebranchen, så se mere her eller kontakt vores Area Sales Manager Food Jan Christensen på telefon 42 14 52 07 eller på e-mail [email protected].

Læs mere om Door Systems succes på det engelske marked

Door System har haft et stort udbytte af at deltage i netværket Danish Foodtech under Dansk Eksportforening.  Læs artiklen fra Plus Proces og hør hvilke fordele det har givet os.

Klik her og læs artiklen fra Plus Proces

Læs om Door System i Eksport Magasinet 2016
Door System A/S første EI260-C branddør til kølerum på dansk jord

Nerverne var uden på tøjet hos medarbejdere på Door System og alle holdt vejret, mens de spændt ventede på et telefonopkald.  Opkaldet kom fra Door Systems projektmedarbejder Jørn B. Andersen, der fredag den 9. januar 2015, var taget til Avedøre Holme hos Dansk Brandteknisk Institut for at overvære en brandtest på en nyudviklet branddør. Kl. 12:15 kom så opkaldet som medarbejderne havde ventet på – døren havde ikke kun bestået kravet på de 60 min, men faktisk klarede døren hele 85 minutter før ilden fik bugt med døren og testen så endeligt blev afsluttet.

 

EI260-C

Resultatet af anstrengelserne er nu at Door System A/S har en EI260-C branddør, testet efter den europæiske standard DS/EN 1634-1 og udført af et dansk prøvningsinstitut.  Døren klarede sig så godt den kan klassificeres helt op til 2790mm i højden eller 1443mm i murhulsbredde. 

 

Brandgodkendt kølerumsdør

Den nye EI260-C branddør fra Door System leveres med gummitætninger. Den europæiske standard giver nemlig plads til at man kan afbrænde en dør med tætninger.  Denne udfordring har Door Systems teknikere brugt lang tid på at løse, men det er lykkes udover al forventning.  Det betyder at Door System nu kan tilbyde en EI260-C klassificeret kølerumsdør.

 

Langt skrappere krav med den Europæiske standard

Den primære forskel mellem den gamle danske certificering BS60/BD60 iht. DS1052.2 og den nye europæiske klassificering EI260-C iht. DS/EN1634 er, at den europæiske norm, kræver at døren bliver testet fra begge sider, hvor den danske norm, kun kræver at døren bliver brændt af fra en side. Endvidere er temperaturkravene også skrappere i den europæiske test frem for den gamle danske test.

 

Eksplosivt salg i vente

Ifølge salgschef Søren Rahbek hos Door System, så forventer virksomheden sig rigtig meget af det nye produkt.  ”En ting er at vi nu har en hængslet dør klassificeret efter den europæiske standard, men døren er samtidig produceret i den høje kvalitet som lever op til de strenge hygiejnekrav vi møder fra fødevareindustrien og den pharmaceutiske branche”.  Og fortsætter ”nu er det også slut med at skrive tillempet branddør og søge om godkendelse når der er brandkrav til et kølerum – det kommer til at spare branchen for masser af tid og penge”.    

 

 

 

Door System hjælper Danish Crown med at sikre brandkrav

Da Danish Crown ikke kunne få opfyldt sine krav til brandsikring af porte i forbindelse med det nye kreaturslagteri i Holsted, henvendte de sig til Door System A/S.  4 måneder senere kunne Door System A/S montere en brandport i højde 4,7 m der samtidig levede op til det ekstraordinære strenge brandkrav EI160-C.

 

For Danish Crown er der mange penge at spare på forsikringer ved at dørene er certificerede iht. de nye europæiske brandkrav.

 

Læs mere omkring hele processen i artiklen fra Brand og Sikring, marts 2014

 

Klik her for at læse artikel fra Brand og Sikring